FAQ

Är liggfåtöljen samma möbel som hos psykologen?

liggfatolj-psykologPsykologen använder sig ofta av liggfåtöljer av den enkla anledning att det ska vara så bekvämt som möjligt för klienten då besök hos psykologen kan vara ganska jobbigt. I vissa fall använder de en liknande möbel som dagbäddar eller liknande.

Men tittar man på t.ex. filmer så är det 90% av fallen en vanlig liggfåtölj då det är det bästa valet för sitt ändamål, hög komfort och med avkoppling. Det är inte helt ovanligt att liggfåtöljen kallas för psykologfåtölj eller psykologbädd i vissa sammanhang och från vad vi har hört händer det att klienter somnar i dessa möbler även om det kanske är ovanligt.

Hittar ingen liggfåtölj som passar in med befintlig inredning

Tyvärr är liggfåtöljen ganska ovanlig och det är inte många som har en hemma så utbudet är ganska så dåligt i många butiker. Många gånger finns den inte ens i utbudet och den är extremt ovanlig när det kommer till traditionella butiker eller fysiska butiker.

Om du verkligen är intresserad av att hitta en liggfåtölj till hemmet så är det oftast på nätet du ska leta på då deras utbud är större då de slipper lagerföra alla produkter. Många gånger skickas möblerna direkt från tillverkarna eller en mellanhand vilket gör att nätbutikerna slipper lagerföra alla möbler.

Men får helt enkelt titta runt lite här och var för att försöka hitta något fint. Många butiker har bara några enskilda produkter att välja mellan så det gäller att inte vara för kräsen för då kan det blir riktigt svårt.

Vilket material på liggfåtöljen rekommenderas?

Konstläder

Konstläder

Det finns lite olika material att välja mellan, men det är nog skinn som är det allra bästa att välja då det är enklare sköta men även möjligheten till att kunna tvätta av liggfåtöljen i fall olyckan skulle vara framme. Har du ett intresse av att ligga och läsa en bok med ett gott rödvin sidan om eller andra former av drycker så är det skinn som gäller.

Det finns även hel del bra skinnfåtöljer med konstläder som kan vara ett väldigt bra alternativ för den som inte vill betala extra för det dyra skinnet men ändå vill få samma känsla och fördelar som med skinn. I dag är konstläder oftast väldigt hållbart samt att det håller väldigt bra i det långa loppet. Något man bör undvika är dock direkt solljus för konstläder och vanligt skinn torkar snabbt ut om det står i solen.

Funderar du på tyg finns det en del produkter att välja mellan men konstläder/skinn är betydligt vanligare. Textiler är inte alls lika känsliga för direkt solljus så har du funderingar på att placera liggfåtöljen på ett sådant ställe så kan tyg vara av intresse.